ثبت شرکت سهامی خاص
ثبت شرکت سهامی خاص توسط کادر حرفه ای و باتجربه ثبت شرکت بینش در کوتاهترین زمان ممکن با مناسب ترین قیمت انجام می شود. جهت دریافت مشاوره رایگان کافیست با ما در تماس باشید.
یکی از خدمات ثبت شرکت ما که طرفداران بسیاری دارد ثبت شرکت سهامی خاص می باشد که برای آشنایی شما عزیزان می خواهیم در این مقاله به طور کامل در مورد آن صحبت کنیم.
فهرست مطالب:
شرکت سهامی خاص چیست؟
شرکت سهامی خاص به شرکتی گفته می شود که سهام آن به چند دسته تقسیم شده است. شرکت سهامی خاص یکی از رایج ترین شرکت ها در ایران است که روزانه در موسسات حقوقی مختلف به ثبت می رسد. در شرکت های سهامی خاص تمام سرمایه توسط موسسین آن تامین می شود و مسئولیت سهامداران در قبال سود و زیان شرکت مستقیماً وابسته به مبلغ اسمی سهام آنهاست.
زمانی که شما با عنوان سهامی خاص شرکت خود را به ثبت می رسانید به محض تشکیل و ثبت در زمره شرکت های تجاری قرار می گیرد، تعداد شرکای سهامی خاص نسبت به شرکت سهامی عام کمتر است(نباید کمتر از سه نفر باشد). در چنین شرکت هایی صدور اعلامیه پذیره نویسی وجود ندارد و در بدو امر 35% از سرمایه باید در حساب مخصوصی سپرده شود.
شرکت های سهامی خاص ، به طور کلی محدودیتی برای فعالیت ندارند و قانونگذار، شرکت سهامی را هر چند فعالیت آن تجاری نباشد، شرکت بازرگانی و تجاری به حساب می آورد.
ثبت شرکت سهامی خاص برای چه فعالیت هایی استفاده میشود؟
شرکت سهامی خاص بیشتر در ردیف شرکت های بازرگانی و تجاری قرار می گیرند، چه موضوع فعالیت آن تجاری باشد و چه غیرتجاری. اما این بدان معنی نیست که اجازه فعالیت در بخشهای دیگر را ندارند چه بسا مجاز به فعالیت در امور مختلف نیز هستند.
شرکت سهامی خاص چه خصوصیاتی دارد؟
1.سرمایه شرکت به هنگام تاسیس نباید کمتر از یک میلیون ریال باشد.
2.تعداد مدیران حداقل 3 نفر است.
3.تعداد سهامداران نباید از سه نفر کمتر باشد.
4.در شرکت سهامی خاص اوراق قرضه قابل انتشار نیست.
5.سهام شرکت،قابل معامله در بازار بورس نمی باشد و نقل و انتقال سهام شرکت،مشروط به موافقت مدیران یا مجامع عمومی صاحبان سهام است.ضمناَ این شرکت نمی تواند مبادرت به صدور اوراق قرضه نماید.
6.در شرکت سهامی خاص،مسئولیت هر یک از صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن ها است.تمام سرمایه آن باید به وسیله موسسین تاسیس گردد(ماده 4 ل.ا.ق.ت).
شرایط ثبت شرکت سهامی خاص
اگر شما هم جزء آن دسته از افراد هستید که تمایل به ثبت شرکت سهامی خاص دارید لازم است شرایطی را رعایت کنید.
1- بازرسین نباید رابطه فامیلی با هیئت مدیره داشته باشند.
2- اعضای هیئت مدیره باید حداقل یک سهم داشته باشند.
3- حداقل سرمایه مجاز شرکت سهامی خاص صد هزار تومان است که پرداخت نقدی ۳۵ درصد آن در زمان ثبت شرکت الزامی است که باید توسط موسسین شرکت تامین شود.
4- مسئولیت هر یک از سهامداران در قبال دیون و تعهدات شرکت به مبلغ اسمی سهام وی بستگی دارد.
5- نقل و انتقال سهام شرکت سهامی خاص منوط به اعلام موافقت مجامع عمومی سهامداران شرکت، یعنی موافقت سایر سهامداران می باشد.
6- صدور سهام قبل از ثبت شرکت غیرقانونی است و جرم شناخته میشود.
7- در نام شرکت قبل از اسم شرکت یا بعد از آن کلمه خاص باید اضافه شود و این کلمه در کلیه نوشته های شرکت و آگهی ها باید رعایت گردد.
8- سرمایه شرکت سهامی خاص به وسیله خود مؤسسین تأمین می شود و حق صدور اعلامیه پذیره نویسی را ندارند.
مزایای شرکت های سهامی خاص
- آسان بودن تشریفات تشکیل و ثبت شرکت سهامی خاص نسبت به سهامی عام.
- شرکت های سهامی خاص نسبت به مسئولیت محدود دارای اعتبار بالاتری بوده و اغلب برای افرادی که امور بازرگانی، عمرانی، شرکت های بیمه، تولیدی و… انجام می دهند مناسب می باشد.
- اخذ وام و تسهیلات برای شرکت های سهامی خاص راحت تر بوده و معمولاَ تا سقف ده برابر سرمایه شرکت امکان اخذ وام و اعتبارات از بانک ها یا موسسات مالی امکانپذیر است.
- سهولت نقل و انتقال سهام : از آن جاییکه سرمایه سهامداران در شرکت های سهامی به قطعات کوچکتری به نام سهام تقسیم گردیده و بعضاَ این سهام بی نام نیز می باشد ، لذا نقل و انتقال آن دارای سهولت ویژه ای است.
- تعیین هیات مدیره در شرکت های سهامی : بر اساس ماده 170 قانون تجارت شرکت سهامی به وسیله یک هیات مدیره از طریق صاحبان سهام انتخاب شده
- شرکت های سهامی خاص ، به طور کلی محدودیتی برای فعالیت ندارند و قانونگذار شرکت سهامی را هر چند فعالیت آن تجاری نباشد شرکت بازرگانی و تجاری محسوب می نماید.
- امکان جمع آوری سرمایه های کوچک برای آغاز فعالیت در محیطی دوستانه جهت فعالیتهای تجاری خواهد شد.
- در صورتی که شخص به تنهایی فعالیت اقتصادی و تجاری داشته باشد، مسئولیت مالی و حقوقی فعالیتهایش به عهده خودشخص خواهد بود. در حالی که در یک شرکت ثبت شده، اعضای هیات مدیره و شرکا نسبت به اعمال شرکت در برابر شخص ثالث مسئول بوده و باید پاسخگو باشند.به این شکل مسئولیتها تقسیم شده و به عهده یک نفر نیست که این موضوع به نفع سهامداران بوده و باعث اطمینان بیشتر افراد و شرکتهای دیگر برای تعامل با شرکت مذکور است.
معایب شرکت های سهامی خاص چیست؟
وجود مقررات بیش از اندازه در این نوع از شرکت های سهامی، موجب پیچیدگی مسائل می شود. این مقررات نحوه بررسی و براورد سود و زیان، نگهداری از سرمایه،شیوه تشکیل مجمع عمومی، امور مالی و دفتری و … را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
نام شرکت سهامی خاص باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
- در نام شرکت سهامی خاص، باید توجه داشت که از نام و نام خانوادگی و همچنین اسامی خاص استفاده نشود.
- در هنگام ذکر نام شرکت باید، قبل یا بعد از نام شرکت کلمه ” خاص” اورده شود. و در تمام اگهی ها و اطلاعیه های مربوط به شرکت باید این موضوع کاملا رعایت شود. به دلیل اینکه این شرکت ها معمولا شرکت های خصوصی هستند. و ارباب رجوع باید کاملا از این مسئله اگاهی داشته باشد.
- نامی که برای شرکت پیشنهاد داده می شود. قبل از ان برای هیچ ارگان و شرکتی ثبت نشده باشد.
- نام ارائه شده به طور کامل با فرهنگ اسلامی، هماهنگی و مطابقت داشته باشد.
- برای نام پیشنهادی شرکت ها، می توانید از اعداد، نام شهر و یا اسامی رنگ ها استفاده کنید.
- اسم ارائه شدده جهت نام شرکت، دارای مفهوم و معنا باشد.
- نام پیشنهادی برای شرکت، فاقد حروف های لاتین باشد.
- از اسامی خاص مانند جانباز، شهید، ازاده و کلمات این چنینی استفاده نشود.
- اسم انتخابی برای شرکت ها نباید کمتر از سه سیلاب داشته باشد.
سوالات متداول رایج در مورد ثبت شرکت سهامی خاص
زمان ثبت شرکت برای افرادی که خود اقدام به ثبت شرکت نمایند حدود 90 تا 120 روز می باشد و تعداد برگشت کار از اداره و حداقل اصلاحات مورد نیاز حدود 5 بار می باشد. اما چنانچه کلیه امور ثبتی خود را به ثبت بینش، بسپارید زمان طی کلیه ی مراحل ثبتی حدود 20 الی 30 روز از تاریخ قرارداد و تکمیل مدارک می باشد.
حداقل سرمایه در شرکت سهامی خاص 100هزار تومان می باشد. توجه داشته باشید که بانک ها و موسسات اعتباری برای شرکت سهامی خاص اعتبار بیشتری نسبت به سایر شرکت ها قائل هستند.
بله ، چنانچه عضو هیات مدیره شرکت نباشند و فقط سهامدار باشند مانعی وجود ندارد .
خیر، میزان مالیات بر اساس نوع شرکت تعیین نمی شود .آنچه که در مالیات شرکت موثر است عملکرد مالی شرکت ها به طور سالیانه و سود خالص آن ها پس از بررسی دفاتر شرکت است.
تنها در صورتی که سهامدار شرکت باشید می توانید شماره ثبت شرکت خود را از اداره ثبت شرکت ها بگیرید ، اما با وارد نمودن نام شرکت در سامانه شناسه ملی یا سامامه روزنامه رسمی می توانید شماره ثبت را مشاهده نمایید.
در مورد انتخاب نوع شرکت از 7 نوع شرکتی که میتوانید ثبت کنید به مواردی مانند: هدف شما از ثبت شرکت،موضوع فعالیتشرکت، تعداد افراد اعضاء، نوع مسئولیت شرکا و اعضاء و ….بستگی دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.