ثبت شرکت دانش بنیان
به احتمال خیلی زیاد اسم ثبت شرکت دانش بنیان نسبت به انواع مختلف ثبت شرکت خیلی کم به گوشتان خورده است اما اگر به هر دلیلی در حال حاضر نیاز دارید بیشتر در مورد این نوع ثبت شرکت بدانید با ما همراه باشید تا با شما در رابطه با این شرکتها صحبت کنیم.
ثبت شرکت بینش یکی از شرکتهای فعال در زمینه ثبت شرکت و خدمات مرتبط با آن است که با همکاری وکلای باتجربه و کارشناسان حرفه ای خدمات خود را به با مناسبترین قیمت در کوتاه ترین زمان ارائه میدهد.
فهرست مطالب:
تعریف شرکت دانش بنیان
شرکت های دانش بنیان به موسسات خصوصی یا تعاونی گفته میشود که به منظور رسیدن به اهداف زیر تشکیل میشود:
- افزایش علم و ثروت
- توسعه اقتصادی بر پایه دانش
- تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه مانند: طراحی، تولید کالا و خدمات
- تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع نوآوری
در حال حاضر تقاضا برای ثبت شرکت دانش بنیان نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است. اگر بخواهیم ساده تر در مورد ثبت شرکت دانش بنیان توضح دهیم می توان گفت شرکت هایی هستند که فعالیت خود را در اجرایی کردن و تولید یک یا چند اختراع متمرکز می کند.
شرکت دانش بنیان به شرکتی گفته می شود که از %۱ تا %۱۰۰ سهام آن متعلق به یک دانشگاه یا واحد پژوهشی و یا از ۵۱ تا ۱۰۰ درصد آن متعلق به اعضای هیات علمی دانشگاه ها یا واحد های پژوهشی باشد در صورتی که سهام دانشگاه کمتر از %۵۰ باشد شرکت دانش بنیان خصوصی است و در غیر اینصورت شرکت دانش بنیان دولتی است.
شرکت های دانش بنیان چه ویژگی هایی دارند؟
شرکت دانش بنیان، اساساً کالا تولید نمی کند و عموماَ،زمین یا ماشین آلات خاصی نیز ندارد.بلکه همیشه عده ای از افراد تحصیلکرده و با تجربه اطلاعاتی تولید می کنند که این اطلاعات ، محصولات اصلی شرکت محسوب شده و برایشان درآمدزایی دارد.بحث طرح های صنعتی و مالکیت معنوی محصولات ،همیشه از دغدغه های اصلی شرکت محسوب می شود که حفظ حقوق معنوی این اطلاعات ،یکی از مهم ترین مسائل حقوقی در شرکت های دانش بنیان می باشد،زیرا اصولاَ این دارایی ها قابل لمس نمی باشند.
خصوصیات شرکت دانش بنیان
1. شرکتهایی که فقط اعضای هیئت علمی مالک آن هستند.
در صورتي كه سهام دانشگاه كمتر از ۵۰ درصد باشد، شركت دانشبنیان، شركتي خصوصي است كه بايد تابع قانون تجارت باشد و در اداره ثبت شركتها ثبت شود.
2. شرکتهایی که دانشگاهها نیز در آن مالکیت دارند.
درصورتيكه سهام دانشگاه ۵۰ درصد يا بيشتر باشد، شركت دانشبنيان، شركتي دولتي است.
در شرکت های دانش بنیان دولتی نیز ، دانشگاه فقط به میزان سهام خود در مدیریت شرکت و در سود و زیان آن شریک می باشد.
*رییس و معاون دانشگاه یا مرکز آموزشی در زمان مسئولیت فقط می توانند سهامدار شرکت باشند . ولی اعضای هیئت مدیره شرکت و مدیر عامل شرکت نباید هیچگونه مسئولیتی در دانشگاه داشته باشند .
* اعضای هیئت علمی دانشگاه متناسب با میزان وقت گذاری و نوع فعالیتی که در شرکت دانش بنیان انجام می دهند همچنین میزان مشارکتی که در مالکیت فکری معنوی شرکت داشته اند ، در شرکت سهامدار می باشند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان
- کپی شناسنامه همه ی اعضا هیئت مدیره
- کارت ملی همه ی اعضا هیئت مدیره
- گواهی عدم سوءپیشینه همه ی اعضا هیئت مدیره
- کپی مدارک تحصیلی همه ی اعضاء شرکت
- دو نسخه اظهارنامه شرکت
- دو نسخه اساسنامه شرکت
- دو نسخه شرکتنامه شرکت
- کپی مجوزهای لازم و مرتبط با فعالیت شرکت دانش بنیان
- کپی روزنامه رسمی شرکت به همراه آخرین تغییرات
- آخرین لیست بیمه شرکت به همراه خلاصه وضعیت دستمزد ، حقوق و مزایا
- کپی آخرین اظهارنامه مالیاتی ارسال شده برای سازمان امور مالیاتی
- رزومه شرکت
نحوه ثبت شرکت دانش بنیان
مرحله اول
جهت ثبت شرکت دانش بنیان، ثبت شرکت یا موسسه حقوقی خصوصی یا تعاونی است.بنابراین،لازم است شرکت ابتدا به صورت عادی در اداره ثبت شرکت های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت برسد. در هنگام ثبت، هیچ تفاوتی بین شرکت ها وجود ندارد. ثبت شرکت همانند دیگر شرکت ها و موسسات خواهد بود.
مرحله دوم
شرکت ها ی متقاضی باید جهت دانش بنیادی نمودن شرکت و استفاده از مزایای مورد نظر قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان، از طریق این سامانه به نشانی http://www.daneshbonyan.ir ثبت نام کرده و مورد ارزیابی قرار گیرند.شرکت ها و موسساتی که شاخص های موجود در آیین نامه تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان را داشته باشند و بعد از طی مراحل ارزیابی از طریق کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا تایید گردند به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می شوند تا طرح خود را به آن صندوق ارائه نموده و از تسهیلات مربوطه با توجه به اساسنامه صندوق استفاده نمایند.
متقاضیان، برای تکمیل فرم درخواست، می بایست از طریق فرم ارائه شده در سایت مخصوص شرکت های دانش بنیان، اقدام نمایند.رسیدگی به طرح ها پس از ارجاع به ستاد، هر 2ماه یکبار صورت می پذیرد تا کلیه اطلاعات مربوط به سهامداران و اعضای هیئت مدیره و رزومه شرکت و اطلاعات افراد درون سازمان مورد بررسی قرار گیرد و مشخص گردد که آیا شرکت شامل شرکت دانش بنیان می شود یا خیر.
شرکت های متقاضی پس از تولید کالاها و خدمات دانش بنیان یا ارایه ی برنامه تولید (برای شرکت های نوپا) بر مبنای آیین نامه ی مصوب کارگروه، ارزیابی شده و برای یک مدت محدود می توانند از تسهیلات و مزایای قانون استفاده کنند و برای تمدید زمان استفاده از مزایای قانون، باید دوباره ارزیابی شوند. اما قبل از آن، برای تشخیص صلاحیت استفاده از تسهیلات، می بایست کلیه اطلاعات لازم، جهت ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت و موسسه ی دانش بنیان، توسط معاونت فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت در این سامانه ثبت شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.