شرایط دریافت کارت بازرگانی 5 ساله
اگر با خدمات ثبت بینش آشنایی داشته باشید و یا مقاله های گذشته ما را خوانده باشید میدانید که کارت بازرگانی یکی از لازمه های کار واردات و صادرات است و برای دریافت آن لازم است مراحل و مدارکی را تهیه کنید اما شرایط دریافت کارت بازرگانی 5 ساله را میخواهیم در این مقاله برای شما عزیزان توضیح دهیم. ابتدا به طور کلی آشنا شوید با کارت بازرگانی.
فهرست مطالب:
آشنایی کلی با کارت بازرگانی
هر فردی که بخواهد فعالیت های تجاری مانند ثبت سفارش، ترخیص کالا، واردات از مناطق آزاد و … را انجام دهد لازم است که کارت بازرگانی داشته باشد. برای صدور کارت بازرگانی ابتدا باید در اتاق بازرگانی محل زندگی خود عضو شده و کارت عضویت در اتاق بازرگانی را داشته و سپس اقدام نمایید.
توجه داشته باشید که برای دریافت کارت بازرگانی یک شرکت یا موسسه یا شرکت کد اقتصادی داشته باشد یا کرات یازرگانی برای آن موسسه یا شرکت صادر گردد. کسانی که در حوزه های زیر فعالیت دارند از دریافت کارت بازرگانی معاف هستند:
- شرکت های تعاونی مرز نشینان
- ملوانان ایرانی
- پیله وران
- کارگران ایرانی شاغل درخارج از کشور
- کالاهایی که صدور آن ها به تشخیص گمرک برای فروش نیست.
شرایط دریافت کارت بازرگانی 5 ساله
رای دریافت کارت بازرگانی پنج ساله ویژه مخصوص واحدهای تولیدی در سراسر کشور، متقاضی باید پروانه بهره برداری معتبر از یکی از وزارتخانه های نفت، نیرو، بهداشت، صمت، کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشته و تعهدنامه کتبی مبنی بر پرداخت حقوق حقه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی را هر سال در زمان مقرر شده، ارائه کند.
اگر متقاضی شرایط ذکر شده را نداشته باشد و به تعهدات خود عمل نکند، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، نسبت به غیر فعال سازی کارت، اقدام می کند.
شاخص های احراز صلاحیت و اهلیت حرفه ای متقاضیان دریافت کارت بازرگانی ( بر اساس بخشنامه 783/90/60 مورخه 16/04/94 ویزر محترم صنعت، معدن و تجارت )
لازم به ذکر است که پیش از هرگونه اقدامی برای دریافت کارت بازرگانی، باید بدانید که آیا صلاحیت دریافت کارت بازرگانی را دارید یا خیر.
اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی طی یک اطلاعیه ، ضوابط احراز صلاحیت برای صدور کارت بازرگانی متقاضیان را اعلام نموده است.
این شرایط به شرح زیر است:
- شرط لازم برای داشتن صلاحیت اشخاص حقیقی و حقوقی جهت دریافت کارت بازرگانی به تفکیک این است که اشخاص حقوقی حداقل ۲۰۰ میلیون ریال در حساب جاری و اشخاص حقیقی ۳۰۰ میلیون ریال در حساب جاری خود داشته باشند.
- شرط کافی جهت صدور کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی که شرکت آنها در یکی از اتاق های بازرگانی عضویت معتبر داشته باشد ، این است که اسناد معتبری از جمله روزنامه رسمی یا حکم کارگزینی و یا لیست تامین اجتماعی که تجربه فعالیت در بنگاه های صادراتی، وارداتی و تولیدی را به عنوان عضو هیات مدیره، مدیر عامل، مدیر بازرگانی، مدیر فروش، کارشناس امور بازرگانی، مدیر امور حقوقی ارائه دهند.
- ارائه پروانه بهره برداری ، کارت شناسایی کارگاه، پروانه فعالیت صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی، خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات از مراجع ذیربط.
- یکی از شرایط کافی برای احراز صلاحیت اشخاص حقوقی جهت دریافت کارت بازرگانی ، داشتن حساب بانکی جاری با گردش مالی حداقل ۲ میلیارد ریال به مدت یکسال که به یکی از اعضای هیات مدیره یا مدیر عامل تعلق داشته باشید.
- اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی که داوطلب دریافت کارت بازرگانی هستند باید سند مالكيت محل قانونی به نام متقاضی یا اعضای هیئت مدیره ارائه دهند.
- یکی از شرایط کافی برای صدور کارت بازرگانی این است که حداقل ۶ ماه سابقه عضویت در اتاق بازرگانی تهران داشته و همچنین در دوره های آموزشی اتاق بازرگانی تهران شرکت کرده باشد.
- یکی از شرایط کافی برای داشتن صلاحیت جهت دریافت کارت بازرگانی اعضای هیات مدیره یا مدیر عامل شرکت و یا شخص حقیقی متقاضی این است که با ارائه مدارکی مانند گزارش فصلی فروش یا اوراق تشخیص مالیاتی یا آرای هیاتهای حل اختلاف مالیاتی یا تامین اجتماعی پس از تائید مدیریت امور مالی اتاق تهران، عملکرد اقتصادی خود را ثابت کنند.
- یکی از شرایط کافی برای صدور کارت بازرگانی این است که اشخاص حقیقی سابقه خدمت خود را ارائه نمایند. همچنین مدیران عامل اشخاص حقوقی باید حداقل ۳ سال سابقه کار در ادارات تابعه سازمان امور مالیاتی و گمرک ایران تحت عنوان کارشناس با تائید مدیریت عضویت اتاق تهران و نماینده سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان داشته باشند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.