مراحل ثبت شرکت دانش بنیان
فهرست مطالب:
فهرست مطالب
پیش از آنکه در مورد مراحل ثبت شرکت دانش بنیان توضیح دهیم بگذارید شما را با این نوع ثبت شرکت آشنا کنیم. ثبت شرکت دانش بنیان یکی از انواع ثبت شرکت است، شرکت های دانش بنیان به یکی از روش های کارآفرینی مبتنی بر علم و فناوری گفته میشود که برخلاف روش های سنتی دارای مدیران و کارکنان متخصص در رشته های موزه علوم انسانی، فنی و مهندسی و پزشکی تشکیل می دهد و از نظر قانون، شرایط خاصی برای ثبت و راه اندازی و تاسیس و فعالیت و اعطای تسهیلات مادی از نظام دولتی و بانکی کشور دارد.
شرکت دانش بنیان چیست؟
شرکت دانش بنیان به مجموعه ای خصوصی یا تعاونی گفته می شود که منظور دستیابی به موارد زیر با تایید کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران تاسیس می شود.
- هم افزایی علم و ثروت
- توسعه اقتصاد دانش محور
- تحقق اهداف علمی و اقتصاد(گسترش کاربرد اختراع و نوآوری)
- تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه(طراحی و تولید کالا و خدمات)
مراحل ثبت شرکت دانش بنیان
مرحله ی اول: تولید ایده و پردازش آن
ایده ناب حاصل تمرکز، تفکر، تجربه و احساس نیاز در شرایط زمانی و مکانی خاص است. بسیاری از ایده هایی که در آن سوی مرز ها موفق می شوند الزاما در کشور ما موفقیت آمیز نیست چرا که شرایط فرهنگی، تاریخی و جغرافیایی و اقتصادی ما با آن ها یکی نیست. از طرف دیگر این را می توان نشانه خوبی دانست چرا که در کشور ما نیاز هایی وجود دارد که در کشور های دیگر موضوعیت ندارد و کسب و کاری برای برطرف نمودن آن شکل نگرفته است و ظرفیت های زیادی برای ایجاد یک کسب و کار تولیدی یا خدماتی مبتنی بر رفع نیاز مردم مهیا است.
مرحله ی دوم: تبدیل ایده به نمونه
ساخت نمونه یکی از مهم ترین مراحل توسعه کسب و کار است و بیشترین حمایت ها را لازم دارد. لذا باید برای مراقبت از نتیجه تحقیق و پژوهش شرکت که منجر به تولید محصولی دانش بنیان شده است نهایت تلاش خود را به کار گیرید. به طور کلی این مرحله مستلزم اقداماتی از قبیل؛
- ثبت کردن شرکت در اداره ثبت اسناد به منظور تعیین ارتباط بین سهام داران مخصوصا سهام دارانی که دارای حق مالکیت فکری در شرکت می باشند؛
- تهیه طرح امکان سنجی تبدیل ایده به نمونه؛
- دریافت مجوز ثبت اختراع به طوری که با دریافت این مجوز، برای شرکت دانش بنیان در رابطه با دانش و فناوری های جدید و نوین خود، حقوق انحصاری فراهم می شود به این صورت که شرکت اجازه استفاده و بهره برداری انحصاری از فناوری و اختراع خود را برای یک مدت ۲۰ ساله از تاریخ ثبت اظهارنامه اختراع و فناوری، به دست می آورد؛ به علاوه دریافت سایر مجوزهای مورد نیاز از دستگاه های اجرایی و تأییدیه های علمی از سایر مراجع ذیربط؛
- استفاده از تسهیلات و حمایت های دولتی از جمله تسهیلات صندوق پژوهش و فناوری استانی، صندوق حمایت از پژوهشگران کشور و …
مرحله ی سوم: تبدیل نمونه به محصول تجاری یا تجاری سازی
اگرچه ایده ناب شرط لازم برای راه اندازی یک کسب کار و کار موفق است اما شرط کافی نیست و برای رسیدن به نتیجه دلخواه باید فرآیند تجاری سازی ایده به خوبی انجام شود. شاهد این ادعا مخترعین و دانشمندانی هستند که صرفا دانش لازم برای تولید محصول را در اختیار داشته و به دلیل رعایت نکردن اصول فروش و بازاریابی در راه اندازی یک کسب وکار موفق ناتوان بوده اند. بسیاری از کارشناسان فرآیند تجاری سازی را مهم ترین مرحله از مجموعه اقدامات راه اندازی شرکت دانش بنیان می دانند. به منظور انجام این مرحله بایستی اقدامات زیر به عمل آید که به قرار ذیل می باشند:
- تهیه طرح امکان سنجی تبدیل نمونه به محصول تجاری؛
- دریافت مجوزهای فعالیت از دستگاه اجرایی ذیربط؛
- تهیه مکان جهت تجاری سازی ایده (مثلا مراکز رشد و فناوری، مناطق ویژه اقتصادی و پارک های فناوری)؛
- استفاده از تسهیلات و حمایت های دولتی (به خصوص تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی)
- تهیه طرح توزیع، بازاریابی و فروش
ثبت شرکت دانش بنیان در تهران
ثبت شرکت بینش از جمله شرکتهای فعال در تهران است که شما عزیزان میتوانید برای ثبت شرکت دانش بنیان خود به ما مراجعه کرده و مراحل ثبت خود را به راحتی و در کوتاهترین زمان ممکن و با کمترین هزینه طی کنید.
شما عزیزان میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان در مورد ثبت شرکت دانش بنیان با کارشناسان ما از طریق شماره تماس های زیر در ارتباط باشید. ثبت شرکت بینش یکی از با سابقه ترین موسسه های حقوقی در غرب تهران است که با همکاری وکلا و کارشناسان حرفه ای همواره سعی داشت بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه دهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.