وظایف مجمع عمومی فوق العاده چیست؟
به موجب ماده 72 از اجتماع صاحبان سهام مجمع عمومی شرکت سهامی تشکیل می گردد. وظایف مجمع عمومی فوق العاده دارای چارچوب مشخص شده است ، که در ادامه به آن ها می پردازیم. در اساسنامه شرکت مقرراتی که به حضور عده لازم برای تشکیل مجمع عمومی و آراء لازم به منظور تصمیم گیری در امور مربوط می شود مشخص خواهد مگر در مواردی که به سبب قانون تکلیف خاصی برای آن مشخص شده باشد.
فهرست مطالب:
انواع مجامع عمومی
با توجه به ماده 73 قانون تجارت مجمع عمومی که مهم ترین و با اهمیت ترین رکن شرکت می باشد مشتمل بر انواع ذیل می باشد:
- مجمع عمومی موسس
- مجمع عمومی عادی
- مجمع عمومی فوق العاده
مجمع عمومی فوق العاده
مجمع عمومی فوق العاده مجمعی می باشد که از اجتماع صاحبان سهام شرکت متشکل است و در زمان های اضطراری و هنگامی که موضوع فوق العاده ای پیش آمده باشد تشکیل می گردد . به همین منظور تشکیل جلسه مجمع عمومی فوق العاده برخلاف مجمع عمومی عادی تابع نظم و انضباط خاصی نمی باشد.
وظایف مجمع عمومی فوق العاده چیست
- تغییرات در اساسنامه یا الحاق یا حذف چند مواد از آن .
- افزایش یا كاهش سرمایه شركت .
- ورود شریك یا شركا جدید به شركت.
- تنظیم اساسنامه جدید یا تبدیل نوع شركت.
- انحلال شركت قبل از موعد.
حد نصاب تشکیل جلسه مجمع عمومی فوق العاده
به منظور رسمی شدن جلسه مجمع عمومی فوق العاده حضور بیش از نصف صاحبان سهام دارای حق رای الزامی است . در صورتی که در اولین دعوت حد نصاب مذکور حاصل نشود دعوت دوم یا حضور بیش از یک سوم صاحبان سهام دارای حق رای رسمیت یافته و تصمیم گیری خواهد نمود به شرط اینکه در دعوت دوم نتیجه دعوت اول قید شده باشد.
مصوبات مجمع عمومی فوق العاده
تصمیمات و مصوبات مجمع عمومی فوق العاده همواره با اکثریت دو سوم آراء حاضرین در جلسه معتبر می باشد.
مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده
هیات مدیره و همچنین بازرس یا بازرسان شرکت می توانند در موقع مقتضی مجمع عمومی عادی را به طور فوق العاده دعوت نمایند در این صورت دستور جلسه مجمع باید در آگهی دعوت قید شود. ( ماده 92 )
چنانچه تغییرات در اساسنامه به اصل تساوی حقوق سهامداران در شرکت زیانی وارد نکند، مجمع عمومی فوق العاده اختیار کامل دارد که در اساسنامه شرکت با اکثریت دو سوم آراء حاضر در جلسه رسمی تغییراتی بدهد . ( مواد 83 و 84 و 85 ل. ا. ق. ت)
یکی از استثنائات اصل مذکور غیر قابل تغییر بودن تابعیت شرکت می باشد که چون اعطای تابعیت یا سلب آن علی الاصول از جمله اختیارات دولت می باشد لیکن اگر شرکتی مرکز اصلی خود را به کشور دیگری انتقال دهد در این صورت قهراً شرکت تابعیت آن کشور را کسب می نماید.
مطابق ماده 94 (ل. ا. ق. ت) هیچ مجمعی نمی تواند تابعیت شرکت را تغییر دهد. بدیهی است در صورتی که برخلاف این ماده تصمیم گیری نماید ، ضمانت اجرایی آن نابودی تصمیم گرفته شده خواهد بود.
استثناء دیگر،منع افزایش تعهدات صاحبان سهام می باشد که مجمع عمومی فوق العاده حق ندارد با اکثریت مقرر تعهدات سهامداران را افزایش دهد و این به خاطر رعایت اصل تساوی حقوق سهامداران و آزادی قرارداد ها است .
تنظیم اساسنامه و تشکیل مجمع عمومی فوق العاده در شرکت
موسسه ثبت بینش با سال ها خدمات ارزنده خود در انجام امور مربوط به ثبت شرکت ها در تهران و دیگر شهرهای کشور خدمات حقوقی را به متقاضیان ثبت شرکت ارائه می دهد و آن ها را با تخصص خود در طول سالها خدمات شایسته در زمینه ثبت شرکت ها و ثبت برند یاری خواهد کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.