اخذ کارت بازرگانی - ثبت شرکت بینش

کارت بازرگانی چیست؟

زمانی که شخص یا شرکتی قصد تجارت در عرصه صادرات و واردات را دارد، لازم است مطابق با قوانین گمرکی کارت بازرگانی تهیه کند، کارت بازرگانی تهیه کند، کارت بازرگانی به مجوزی گفته می شود که برای شخص حقیقی و یا حقوقی به موجب ماده 2 قانون صادرات و واردات مصوب 1372/04/02 مجلس شوراي اسلامي اجازه داده مي شود به امر تجارت خارجي بپردازد. با توجه به مقرراتي كه در حال حاضر در دست اجراست کارت بازرگانی یکسال اعتبار دارد. تمديد كارت بازرگاني با ارائه مدارك لازم براي مدت مذكور انجام مي گيرد و در دفعات بعد نيز به همين ترتيب ادامه پیدا میکند. در حال حاضر اخذ کارت بازرگانی و تمدید آن برای یک فعال اقتصادی فرایندی دشوار نیست. با استفاده از همان مدارک معمول که تمامی بنگاههای اقتصادی ملزم هستند برای امور جاری خود در اختیار داشته باشند می توان کارت بازرگانی دریافت کرد. اتاق بازرگانی تهران برای سهولت بیشتر در اجرای فرایند صدور کارت، تلاش کرده شرایط و ضوابط آن را با شفافیت در اختیار فعالان اقتصادی قرار دهد. اخذ کارت بازرگانی یکی از خدماتی است که ثبت شرکت بینش به مشتریان خود اراده می دهد و شما میتوانید در کوتاهترین زمان، کارت بازرگانی خود را تهیه کنید.

کارت بازرگانی چه کاربردهایی دارد؟

کارت بازرگانی چه کاربردهایی دارد؟

  • ثبت سفارش و ترخیص کالا.
  • انجام امور حق العمل کاری در گمرک.
  • صادرات کالاهای مجاز.
  • ثبت علائم تجاری و برندهای غیر فارسی.

انواع کارت بازرگانی

معرفی انواع کارت بازرگانی

کارت بازرگانی تجاری

اگر بخواهیم براساس تعریف گمرک کارت بازرگانی را برای شما عزیزان تعریف کنیم باید بگوییم،کارت بازرگانی مجوزی است که دارنده آن چه شخصی حقیقی باشد چه شخصی حقوقی،می تواند با داشتن آن اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند. این تجارت از ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد،حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را در بردارد.

کارت بازرگانی خدماتی

کارت بازرگانی خدماتی،برای اشخاص حقوقی که مجوز سرمایه گذاری با زمینه فعالیت خدماتی دارند صادر می شود.لازم است بدانید دارندگان این کارت تنها در زمینه ی فعالیت خود می توانند کالا وارد نمایند.

کارت بازرگانی موردی

این کارت،تنها برای اشخاص حقیقی و حقوقی که برای یک بار خواهان ترخیص کالاهای خود باشند صادر می گردد.

کارت بازرگانی تولیدی/صنعتی

این نوع کارت،برای اشخاص حقوقی که دارای مجوز سرمایه گذاری با زمینه فعالیت تولیدی هستند صادر می شود.دارندگان این کارت می توانند فقط تجهیزات کارگاهی و مواد اولیه مورد نیاز تولید خود را وارد نموده و پس از تولید صادر نمایند.

مراحل اخذ کارت بازرگانی فوری

برای اخذ کارت بازرگانی فوری می بایست از مراحل ثبت درخواست اخذ کارت آگاهی داشت تا با حداقل زمان و هزینه موفق به اخذ کارت بازرگانی فوری شد. به طور کلی مراحل اخذ کارت بازرگانی فوری را طی گام های زیر انجام می شود، که عبارتند از:

گام اول) ثبت اطلاعات فردی متقاضی.

گام دوم) تکمیل فرم های الکترونیکی از وب سایت اتاق بازرگانی.

گام سوم) اسکن مدارک مورد نیاز و بارگذاری آن در سامانه مربوطه.

گام چهارم) تکمیل کلیه مراحل و تأیید نهایی آن.

گام پنجم) ارسال پرونده به اتاق بازرگانی.

گام ششم) بررسی و ارزیابی کارشناسان مربوطه.

گام هفتم) رد مدارک و رفع نواقص همراه با ارسال مجدد مدارک ارسالی.

گام هشتم) پذیرش مدارک و گواهی تأیید جهت اخذ کارت بازرگانی فوری.

کلیه مراحل مذکور اعم از، تکمیل فرم های مختلف، اسکن مدارک موردنیاز باید در سامانه اینترنتی در شعب اتاق بازرگانی ثبت شود. ثبت نام  و تمامی مراحل مختلف اخذ کارت بازرگانی فوری  به صورت آنلاین  انجام و پیگیری می شود.

نکته اول: در حین ثبت نام برای اخذ کارت بازرگانی لازم است اطلاعات شخصی متقاضی، اطلاعات مربوط به شرکت و تصویر مدارک موردنیاز را در هر مرحله وارد نمود.

نکته دوم: مرجع ثبت کارت بازرگانی توسط اتاق های بازرگانی و صنایع ومعادن کشور انجام می گردد و توسط وزارت بازرگانی به تأیید نهایی می رسد.

مزایای داشتن کارت بازرگانی

  • نظم دادن به فضای اقتصادی.
  • طبقه بندی فعالان اقتصادی از نظر نوع فعالیت اقتصادی از طریق کارت.
  • کارت بازرگانی  موجب اعتبار بین المللی فعالان اقتصادی می شود.
  • هم چون شناسنامه ای برای اعضای اتاق های بازرگانی برای معرفی خود به شرکای داخلی وخارجی است و زبانی شناخته شده است.
  • تسهیل کسب و کار میان فعالان اقتصادی.
  • بهره مندی از یارانه صادرات
  • ایجاد ارتباطات سازنده میان فعالان اقتصادی در سطح داخلی و بین المللی.
  • کلید ورود به باشگاه جهانی بازرگانی است.

سوالات متداول در مورد اخذ کارت بازرگانی

اصولاً چند نوع کارت بازرگانی صادر می شود ؟

کارت بازرگانی در دو نوع حقیقی و حقوقی صادر می شود.کارت حقیقی برای اشخاص و کارت حقوقی برای شرکتها میباشد.

اعتبار اسنادی ال سی چیست ؟

اعتبار اسنادی تعهدی از بانک است که به خریدار و فروشنده داده می شود. تعهد می شود که میزان پرداختی خریدار به فروشنده بموقع و با مبلغ صحیح به دست فروشنده خواهد رسید.هرگاه که خریدار قادر به پرداخت مبلغ خرید نباشد، بانک موظف است باقیمانده یا تمام مبلغ خرید را بپردازد.اعتبارات اسنادی اغلب در معاملات بین المللی به منظور اطمینان از دریافت مبالغ پرداختی مورد استفاده قرار میگیرد.

یا افراد لیسانس جهت دریافت کارت بازرگانی احتیاج به معرف دارند ؟

خیر افرادی که دارای مدرک کارشناسی یا بالاتر هستند با ارائه کپی و رؤیت اصل مدرک دیگر نیازی به معرف ندارند.

آیا کارمندان دولت می توانند کارت بازرگانی بگیرند ؟

خیر

درصورت مفقود شدن کارت بازرگانی و اخذ المثنی چه باید کرد؟

ابتدا به سازمان بازرگانی واقع در هر استان مراجعه نمود تا به منظور جلوگیری از سوء استفاده احتمالی مفقودی کارت به دستگاههای ذیربط اعلام و همچنین در روزنامه رسمی اعلام مفقودی آن را به چاپ برسانیم. پس از 3 ماه از چاپ در روزنامه رسمی می بایست به اتاق بازرگانی مراجعه و با دست داشتن آگهی مفقودی و سایر مدارک نسبت به اخذ المثنی اقدام نمود.

آیا افرادی که مدرک کمتر از دیپلم دارند می توانند جهت اخذ کارت حقیقی و حقوقی اقدام نماید.

خیر

افرادی که دارای مدرک دیپلم هستند می توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند.

مدیران عامل شرکتها که دارای مدرک دیپلم هستند برای اخذ کارت منعی ندارند ولی اشخاص دارای مدرک دیپلم که برای کارت حقیقی می خواهند اقدام کنند می بایست دو نفر معرف که دارای کارت بازرگانی معتبر باشند و یا مجوز رسمی از یکی از وزارتخانه ها را دارند می توانند جهت اخذ کارت اقدام نمایند.

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد رای: 29

مشاوره رایگان