ثبت شرکت

کمترین زمان | کمترین قیمت

ثبت شرکت بینش

زمانی که شما تصمیم می گیرید شرکتی را تاسیس کنید اولین قدم برای راه اندازی شرکت طی کردن مراحل قانونی ثبت شرکت می باشد که موسسه حقوقی بینش از جمله معتبرترین و باتجربه ترین شرکت های ثبت می باشد. ما در ثبت شرکت بینش با همکاری کارشناسان و پرسنل مجرب تمام سعی خود را به کار گرفته ایم که در کوتاهترین زمان ممکن و با مناسب ترین قیمت، خدمات خود را به مشتریان عزیز ارائه دهیم. با ما همراه باشید تا در ادامه به طور کامل در مورد ثبت شرکت با شما صحبت کنیم.

مشاوره رایگان تلفنی

  • ۴۶۰۴۲۴۸۳ – ۴۴۳۷۸۰۲۱
  • ۲۲۸۴۰۲۳۱ – ۲۲۸۷۶۷۰۸
  • ۸۸۱۷۷۷۲۹ – ۸۸۷۵۵۳۰۷
  • ۶۶۲۰۹۶۱۵ – ۶۶۹۰۳۴۴۹

ثبت شرکت چیست؟

با افزایش پیدا کردن روابط بین افراد قوانین حاکم بر روابط و مناسبات به مرور زمان شکل منسجم تر و کاملتری به خود گرفته است. بسیاری از امور که در گذشته به راحتی و بدون قاعده به صورت فردی انجام می شد به تدریج تحت سیطره ی قوانین قرار گرفت و شکل الزامی پیدا کرد و کارهایی که مربوط به حوزه بازرگانی، تجارت، خانوادگی و دیگر موارد از شکل فردی خارج شدند و تحت نظارت و حاکمیت دولت از طریق اعمال قوانین و مقررات قرار گرفتند. تاریخچه ثبت شرکت به سال 1310 شمسی باز می گردد که به صورت رسمی وارد قوانین تجارتی ایران شد که در 12 ماده تنظیم و تصویب مجلس وقت ان زمان رسید.

ثبت شرکت قراردادی تجاری گفته می شود که بین افراد حقیقی و حقوقی بسته می شود تا در چارچوب معینی از قوانین عمل کنند. طبق ماده 2-3-4-6 این قانون، ثبت شرکت را در ایران الزامی کرده و اگر ثبت شرکت به صورت رسمی انجام نشود برای آن مجازات قانونی در نظر گرفته می شود.

با توجه به این قانون هرگونه شرکتی (اعم از خارجی و داخلی) که تصمیم به شرکت و فعالیت در خاک ایران دارد حتما باید تقاضا نامه ثبتی خود را به مرجع ثبتی معرفی شده از طرف قانون ارائه کنند در غیر اینصورت از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته نمی شود و فعالیت آنها غیرقانونی می باشد و به جزای نقدی و انحلال شرکت و ممنوعیت از فعالیت محکوم خواهد شد.

ثبت شرکت به چند دسته تقسیم میشود؟

شرکت های که به ثبت میرسند به دوسته شرکت های تجاری و شرکت های مدنی تقسیم می شود که هر کدام از این دسته بندی ها نیز به بخش های مختلفی تقسیم میشوند که در ادامه توضیح خواهیم داد.

ثبت انواع شرکت های تجاری

شرکت های تجاری به نوعی از شرکت ها گفته میشود که تحت نظارت قوانین تجارتی جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده و هدف از ایجاد آن ها کسب منفعت، سود و تقسیم آن میان اعضای شرکت می باشد.

شرکت های تجاری به 7 نوع تقسیم میشوند که موارد زیر را در برمی گیرند:

  1. شرکت با مسئولیت محدود
  2. شرکت سهامی خاص
  3. شرکت سهامی عام
  4. شرکت تعاونی
  5. شرکت تضامنی
  6. شرکت مختلط سهامی
  7. شرکت مختلط غیر سهامی
  8. شرکت نسبی

انواع شرکت

توجه داشته باشید که اخیرا نوع دیگری از شرکت تحت عنوان “شرکت تعاونی سهامی عام” هم اجازه تشکیل یافته است که بطور ساده تلفیقی از شرکت سهامی و شرکت­‌های تعاونی است. هر شرکت سهامی یا تعاونی با اصلاح اساسنامه‌اش می­‌تواند تبدیل به شرکت تعاونی سهامی عام شود. این شرکت مزایای زیادی نسبت به شرکت سهامی عام و تعاونی دارد که مقاله های آینده به طور کامل به توضیح در رابطه با آن خواهیم پرداخت.

در میان شرکت های تجاری محتلفی که معرفی شد، شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود نسبت به بقیه از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند که بالاترین آمار ثبت شرکت را به خود اختصاص داده اند.

شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود به شرکتی گفته می شود که باید حداقل 2 یا بیشتر شریک داشته باشد. بار تعهدی شرکت مسئولیت محدود بسیار پایین است و به میزان سهم‌الشرکه شرکا بستگی دارد.

این نوع شرکت جهت امور بازرگانی، تجارت یا اموری که نیازی به اخذ وام و اعتبار اسنادی با حجم بالا نیست، مناسب است. ثبت شرکت با مسئولیت محدود روند ساده‌تری نسبت به دیگر شرکت‌ها دارد.

برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود وجودِ دو شریک و حداقل سرمایه ۱۰۰.۰۰۰ تومان به همراه مدارک هویتی و اخذ گواهی سوپیشینه کافیست.

همچنین از مزایای شرکت مسئولیت محدود میتوان به این مسئله اشاره کرد که امکان انتخاب هیئت مدیره خارج از شرکا، جابجایی آسان شرکا (ورود و خروج)، عدم نیاز به واریز سرمایه اعلامی اولیه و بار مسئولیتی بسیار پایین می‌توان دید.

شرکت سهامی خاص

برای ثبت شرکت سهامی خاص نیاز به حداقل ۳ یا تعداد بیشتری سهام‌دار و دو بازرس که از اعضای درجه یک خانواده نباشد، است. بار تعهدی شرکت سهامی خاص بسیار بالاتر از شرکت با مسئولیت محدود است و به میزان درصد سهم سهامداران بستگی دارد.

این نوع شرکت بیشتر جهت امور بازرگانی، پیمانکاری، تجارت یا اموری که نیاز به اخذ وام و اعتبار اسنادی با حجم بالا دارد، ثبت می‌شود. همچنین در مواردی که نیاز به همکاری با شرکت‌های دولتی است، سهامی خاص کارایی دارد.

شرکت سهامی عام

شرکت سهامی عام به شرکتی گفته میشود که موسسین آن قسمتی از سرمایه ی شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند. به این طریق که موسسین قبلاً 20% سرمایه را خودشان تعهد کرده و لااقل 35%  مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام شرکت در شرف تاسیس در یکی از بانک ها سپرده و سپس اظهارنامه ای به ضمیمه ی طرح اساسنامه ی شرکت و طرح اعلامیه ی پذیره نویسی سهام،به مراجع ثبت شرکت ها تسلیم نمایند.
پس از ثبت شرکت سهامی عام،سهام آن در بورس داد و ستد می شود.

 شرکت تضامنی

شرکت تضامنی،شرکتی است که تحت نام مخصوص برای امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می‌شود. شخصیت شرکا در مقایسه با شرکت­‌های دیگر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و تک تک شرکا در برابر قروض و تعهدات شرکت، مسئول هستند. در نام شرکت تضامنی باید عبارت «شرکت تضامنی» ‌و لااقل اسم یک نفر از شرکا ذکر شود.

شرکت مختلط غیر سهامی

شرکت مختلط غیرسهامی به شرکتی گفته می شود که برای امور تجاری تحت نام مخصوصی بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود، بدون انتشار سهام، تشکیل می‌شود. شریک ضامن، مسئول کلیه‌ی قروضی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیدا شود. شریک با مسئولیت محدود، کسی است که مسئولیت او فقط به میزان سرمایه‌ای است که در شرکت گذارده و یا بایستی بگذارد. در اسم شرکت باید عبارت «شرکت مختلط» ‌و لااقل اسم یکی از شرکای ضامن، قید شود.

شرکت مختلط سهامی

شرکتی است که تحت نام مخصوصی بین یک عده شرکای سهامی و ۱ یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می شود.

شرکت نسبی

شرکت­‌هایی هستند که مسئولیت شریک در آن به نسبت سرمایه ایست که می­‌آورد. در اسم شرکت نسبی باید عبارت شرکت نسبی درج شود. نحوه ثبت شرکت نسبی مانند شرکت تضامنی است و تمام سرمایه پیش از ثبت باید پرداخت شود.

شرکت تعاونی تولید و مصرف

شرکتی است که با اهداف هفت گانه ی مندرج در قانون بخش تعاونی با قید واژه ی تعاونی تشکیل می شود و جهت تشکیل آن حداقل ۷ نفر با تابعیت ایرانی باید حضور داشته باشند.

شرکت های مدنی

نوعی از شرکت می باشند که از اجتماع مالکین متعدد در شی ء واحد به نحو اشاعه تشکیل می گردد و از در هم آمیختن سهم الشرکه ی نقدی و غیرنقدی افراد حقیقی و حقوقی به وجود می آید با این تفاوت که مالکیت سرمایه به شخصیت حقوقی شرکت انتقال نمی یابد و هر شخص به طور جداگانه مالک سرمایه ی خود می باشد و امور به صورت مشارکتی اداره می شوند.

هزینه ثبت شرکت چقدر است ؟

هزینه ثبت شرکت چقدر است؟

هزینه های ثبت شرکت با توجه به نوع شرکتی که ثبت می کنید متفاوت است، اما زمانی که شما تصمیم می گیرید پیگیری امور اداری، تهیه فرم ها، مراجعه به سازمانهای مورد نظر و … را خودتان انجام دهید، هزینه ثبت شرکت شما نسبت به زمانی که کلیه این امور را به وکیل خود سپرده یا از شرکت های ثبتی کمک بگیرید، متفاوت است. شما میتوانید پیش از انجام این کار با کارشناسان ثبت شرکت بینش تماس بگیرید تا اطلاعات لازم را در مورد نحوه ثبت شرکت و یا هزینه های مرتبط با آن را در اختیارتان قراردهند.

اگر بخواهیم در یک مثال برای شما توضیح دهیم هزینه هایی که برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود انجام شود موارد زیر را در برمیگیرد:

1-هزینه درخواست ثبت که باید به اداره ثبت شرکتها بپردازید.

2-هزینه تعیین نام در سامانه

3-هزینه تهیه پاکت و پست مدارک

4-هزینه حق الثبت در اداره ثبت شرکتها

5-سایر هزینه ها پس از ثبت شرکت مثل هزینه پلمپ دفاتر و …

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت

برای انجام این کار هم مانند تمامی کارهای ثبتی و قانونی دیگر لازم است مدارکی را تهیه کنید که با توجه به نوع شرکتی که قرار است ثبت کنید مدارک متفاوت هستند. برای اطلاع از این مدارک میتوانید با برقراری تماس تلفنی با یکی از شعبه های ثبت بینش از مدارک مورد نیازی که باید آماده کنید مطلع شوید و یا به مقالاتی که در روزهای آینده به اشتراک خواهیم گذاشت مراجعه نمایید.

مزایای ثبت شرکت

ثبت شرکت چه مزایایی دارد؟

با توجه به لایحه اصلاحی تجارت، تمامی شرکت‌های تجاری و موسسات غیرتجاری زمانی می‌توانند رسمیت پیدا کنند، که به ثبت رسیده باشند. تمامی شرکت‌های مذکور در قانون تجارت با به ثبت رسیدن، دارای شخصیت حقوقی مستقل می‌‌شوند، یعنی شرکت به تنهایی و به طور مستقل از دارایی شرکا‌، دارای اموال و دارایی می‌‌شوند و می‌تواند به صورت یک شخص مستقل به فعالیت تجاری بپردازد. که مزایای زیر را شامل میشود:

  • قانونمند شدن فعالیت‌های شرکت
  • مسئولیت اعضای شرکت در مقابل سایر اشخاص
  • شرکت در مزایده‌ها و مناقصات
  • اعطای نمایندگی به سایر شرکت‌ها و گسترش فعالیت‌های تجاری
  • گرفتن وام و اعتبار در قالب شرکت
  • برقراری ارتباط تجاری با سایر کشورها

نکته۱: اظهارنامه‌ ثبت شرکت از اوراق بهادار بوده که باید از اداره‌ی ثبت شرکت‌ها تهیه شود. برای دریافت اظهارنامه‌ مزبور باید تقاضانامه ‌ای دایر بر قصد تأسیس شرکت تنظیم شود.

نکته ۲: شرکت ‌نامه‌ مذکور باید به صورت رسمی باشد. شرکت‌ نامه نیز حاوی اطلاعات مذکور در فرم تقاضانامه است.

به موجب ماده‌ی ۵ قانون طرح اصلاحی آیین‌نامه‌ی ثبت شرکت‌ها مصوب شهریور ماه ۱۳۴۰، اداره‌ی ثبت شرکت‌ها در تهران و دوایر ثبت شرکت‌ها در شهرستان‌ها، در ثبت شرکت‌نامه، قائم‌ مقام دفترخانه‌های اسناد رسمی هستند و از این رو برای تنظیم شرکت‌ نامه‌ی رسمی، نیاز به مراجعه به دفترخانه‌ی اسناد رسمی نیست.

نکته ۳: در صورت‌جلسه‌ی مذکور، نکات ذیل درج می‌شوند: ‌زمان تشکیل جلسه، ‌تصریح به اینکه اساسنامه، اظهارنامه و شرکت ‌نامه به تصویب و امضای کلیه‌ی شرکای شرکت رسیده است.

تعیین و تصریح اعضای هیأت مدیره و مدت مدیریت آنها، تعیینِ دارندگانِ حق امضای اسناد تعهدآور شرکت، تصریح به اینکه اعضای مدیر با امضای صورت‌جلسه‌ی مذکور، ‌قبول سِمت می‌ نمایند.

تصریح به مبلغ سرمایه‌ شرکت و پرداخت آن از طرف کلیه‌ شرکا و تحویل آن توسط مدیرعامل و اقرار مدیرعامل به وصول سرمایه‌ شرکت، تعیین شخصی برای انجام کارهای لازم برای ثبت شرکت.

هزینه ثبت شرکت چقدر است؟

یکی از پر تکرار ترین سوالت در ثبت شرکت، قیمت ثبت شرکت شامل 2 بخش است: 1- پرداختی های قانونی 2- حق الزحمت وکیل و موسسات ثبتی (که بنا بر نوع شرکت حدودا از 700 هزار تومان است.

ثبت شرکت رایگان است؟

خیر، شما برای مواردی مانند تشکیل پرونده، باطل کردن تمبر، هزینه انتشار آگهی در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار و … نیاز پرداخت دارید.

ثبت شرکت محدودیت سنی دارد؟

بله، افراد زیر 18 سال نمی توانند از اعضای هیئت مدیره باشند (نفرات اصلی ثبت شرکت)، اما می توانند به عنوان سهامدار یا شریک در اسناد شرکت حضور داشته باشند.

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد رای: 49

مشاوره رایگان